2024-07-05

Möt Philip Aspler

Philip Aspler VD på Nordmount

Hej Philip Aspler, grundare och VD på Nordmount!

Vem är du och hur hamnade du på Nordmount?
Jag heter Philip Aspler och är en av grundarna samt VD på Nordmount. Jag har jobbat inom branschen under en lång tid där jag bland annat jobbat med solcellsinfästningar under 10 års tid. Vi såg ett behov att ta fram ett montagesystem som var annorlunda och nytänkande för det nordiska klimatet vilket blev starten för vad som senare skulle bli Nordmount.


Spännande! Berätta mer om historien om Nordmount.

Jag jobbade som sagt på ett företag som är experter inom infästningar. Under den tiden fick vi väldigt mycket förfrågningar av de solcellsleverantörerna vi jobbade tätt ihop med där vi kunde konstatera att det fanns ett gap på marknaden. På den vägen väcktes en tanke om att skapa en bättre produkt, anpassad för den nordiska marknaden. Min medgrundare Viktor drev samtidigt ett producerande bolag som han nyligen hade sålt. Han ringde mig då en dag och sa ”Du kan solcellsinfästningar, jag kan produktion. Ska vi inte starta något ihop?”. Idag är vi 16 medarbetare, finns i tre länder, och då har vi fortfarande bara börjat.

Berätta mer om ert företags specialisering inom montagesystem och er erfarenhet inom branschen?
Vi är specialiserade på infästningar för lutande och platta tak. Vi började med att ta fram produkter som var specialiserade för villa-marknaden, som sedan även har breddats med lösningar för platta tak. Vi har även valt att bredda sortimentet ytterligare med det nya segmentet tak-säkerhet där man bland annat hittar nyheten NM Edge Protection som är världens första, patenterade, temporära räckessystem. Efter sommaren kommer vi även släppa ett öst-väst-system, alltså C&I relaterade produkter. Detta kommer att innebära att vi inom kort kommer vara en heltäckande leverantör för samtliga taktyper.


Hur skiljer era produkter sig åt i design, prestanda och hållbarhet jämfört med era konkurrenter?

Vi använder stål i våra produkter, vilket är ett starkt och robust material. Samtidigt är det ett väldigt snabb-installerat montagesystem vilket är superviktigt för slutanvändaren. Framför allt har vi väldigt få artiklar i produktsortimentet som kan appliceras till många olika taktyper. Snabbt installerat, starkt och flexibla produkter gör Nordmount därmed väldigt unikt på marknaden.

Hur anpassar ni era montagesystem för att säkerställa att de är lämpliga för det svenska klimatet och olika typer av byggnader?
Vi samarbetar med ingenjörer för att säkerställa att vi har rätt produkter för de olika applikationerna enligt byggteknisk standard, vi testar även alla våra produkter hos en tredjepart. Våra samarbetspartners som använder Nordmount är en viktig del i vår produktutveckling. Vi är alltid väldigt lyhörda mot installatörer och marknaden och lyssnar samt frågar vad som behövs. På detta sätt kan vi ständigt vara i utveckling för att säkerställa att kunna ge marknaden rätt produkter.

Varför har ni valt att jobba med Light Leap?
Många av nyckelpersonerna som jobbar på Light Leap är gamla bekanta som jag jobbat tillsammans med tidigare så det var bara naturligt att ta upp bekantskapen igen när vi grundade Nordmount. Skulle säga att Light Leap och personerna bakom besitter en hög kunskapsnivå om både marknaden samt produkterna vilket jag vet att kunderna kommer att uppskatta.

Vilka är de vanligaste utmaningarna (om det finns några) eller frågorna som kunder har när de överväger att använda ert montagesystem, och hur hanterar ni dem?
Vi är ett relativt nytt bolag i branschen, och en del av vårt arbete handlar fortfarande om att bevisa oss själva och våra produkter. Men vi växer, och sedan dag ett är vi övertygade om att ju fler som provar vårt system, desto fler lojala Nordmount-ambassadörer kommer det att finnas.

Hur ser ni på framtiden och hur planerar ni att fortsätta utveckla era produkter för att möta de kommande behoven och trenderna på marknaden?
Vi ser ljust på framtiden, vi har nyss öppnat bolag i Norge och Danmark för att kunna vara närmare alla våra kunder i hela Norden. Vi gör denna expansion för att ännu snabbare kunna se vad marknaden vill ha då det återigen är våra samarbetsparters som ska vara i centrum för Nordmounts framtid. Vi har även ett utvecklingscenter i Värnamo där kunder är varmt välkomna för att lära sig mer om våra produkter, bolla idéer samt vara med att ta vidare produktutvecklingen.

Beskriv Nordmount med tre ord.
Snabba, lyhörda och nytänkande.

Vad har du för sommarplaner?

Tillbringa tid i Skåne med min familj… och dricka mycket gott vin.

5 snabba med Philip
Skidsemester eller strandsemester?
Karaoke eller spelkvällar med vänner?
Kaffe eller te?
Superhjälte eller superskurk?
Platt tak eller lutande tak?

SE ALLA PRODUKTER FRÅN NORDMOUNT

Du vet väl om att du kan importera din BOM från Nordmount Planner direkt i varukorgen? Här hittar du planeringsverktyget.

Utvalda produkter från Nordmount